kop

Kerkelijk werker

Mathilde Meulensteen. Opgegroeid op de Veluwe waar ik 15 juni 1973 werd geboren. Voor mijn studie HBO Maatschappelijk werk /Ouderenwerk ben ik verhuist naar Den Haag.
Tijdens stages werd steeds meer duidelijk dat ik het geloofsaspect in alle gesprekken veel meer ruimte zou willen geven. Uiteindelijk ben ik een keer in Utrecht gaan praten en kijken bij de parttime opleiding HBO Theologie (toen was dat NBI, nu is dit Windesheim Zwolle geworden). Diezelfde dag ben ik gebleven en kon ik per direct instromen in het lopende eerste jaar. Beide opleidingen heb ik met veel plezier afgerond.
Gedurende de opleiding HBO Theologie werkte ik als projectmedewerker bij het Diakonaal Maatschappelijk Aktiveringswerk in Den Haag met thema’s rondom kerk en eenzaamheid / kerk en dementie en deskundigheidsbevordering vrijwilligers.
Vanaf 2002 werkte ik als gemeenteadviseur bij het Protestants Dienstencentrum Noord-Brabant voor de classis West-Brabant.
Van 2007 tot 2017 werkte ik als kerkelijk werker in de Protestantse Gemeente te Heinkenszand.
Sinds 2015 werk ik als kerkelijk werker 8 uur voor de Protestantse Gemeente te Nieuwdorp en 8 uur voor de Hervormde Kerk van Oudelande.

Vanaf 1 september 2018 ben ik ook voor 12 uur per week als Dorpskerkambassadeur werkzaam.
De functie van Dorpskerkambassadeur is een nieuwe functie vanuit de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. Samen met twee collega’s en een projectteam gaan we ons inzetten om een dorpskerkenbeweging op de kaart te zetten. Samen zoekend naar manieren om kerk in, van en voor het dorp te zijn. Er wordt gewerkt aan een platform om elkaar als dorpskerken te inspireren en te motiveren en de goede ideeën te delen.

Concreet betekent dit dat ik in mijn functie van dorpskerkambassadeur soms zal aanschuiven bij kerkenraden, classis of ring van predikanten om mee te denken, om verbindingen te leggen tussen gemeenten om elkaar te ondersteunen, om via de mail mee te denken en samen met mijn collega’s aanjager te zijn om om de dorpskerkenbeweging op gang te krijgen.
Er gebeurt zo veel moois op de dorpen, er zijn zoveel goed lopende contacten en activiteiten, er is zoveel waardevols om met elkaar te delen en vooral vast te houden.
Met veel plezier pak ik deze nieuwe uitdaging op naast mijn werk als kerkelijk werker in Nieuwdorp en Oudelande.

Mathilde Meulensteen
Adres: Westerzicht 462
4385BR Vlissingen
telefoonnummer: 0118-850942 06-12380933
E-mail:

© 2018 Federatie 'De Samenwerking'